logo songteksten.net

Maaike Ouboter moest op adem komen

(Novum) - AMSTERDAM - Twee jaar na haar succes bij De beste singer-songwriter van Nederland heeft Maaike Ouboter haar debuutalbum uitgebracht. Aan het AD vertelt ze waarom ze even heeft gewacht met het uitbrengen van de plaat. Toen ze meedeed aan het programma had ze nog niet veel liedjes geschreven. "En ineens lag alles onder een vergrootglas."

"Ik voelde de druk om meteen te presteren, maar kon het simpelweg niet", vervolgt de 23-jarige Maaike. "Ik moest even op adem komen. Iedereen zei: je hebt nu de aandacht, dus je moet snel met iets komen." Maar Maaike wilde het niet overhaasten.

De afgelopen twee jaar heeft Ouboter haar studie afgemaakt, veel liedjes geschreven en opgetreden. Ook stond ze in een uitverkocht Paradiso. "Het is zeker niet zo dat ik niks heb gedaan." Maaike vertelt de krant dat ze het nog steeds bijzonder vindt dat ze mensen kan raken met haar muziek. "Dat was helemaal niet mijn bedoeling toen ik meedeed aan De beste singer-songwriter van Nederland." In het begin vond ze dit nog wel eens moeilijk, 'maar nu kan ik er alleen maar dankbaar voor zijn'.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren