logo songteksten.net

Beste tijdschriften weer onderscheiden op gala

(Novum) - De beste tijdschriften worden donderdagavond in Amsterdam weer onderscheiden met een prijs tijdens het Mercur Tijdschriftengala. Voortijdig lekten enkele winnaars uit, wat op internet nogal wat reacties losmaakte.

De redactie van het tijdschrift Linda, dat kans maakte op de titel Tijdschrift van het Jaar, reageerde teleurgesteld toen duidelijk werd dat de titel naar Glamour ging. "Zitten we op ons beeldigst op de redactie, lezen we dat de uitslag al gedeeltelijk is uitgelekt", schrijft de redactie op haar website. "Glamour krijgt de Mercur voor Tijdschrift van het Jaar."

"Hilmar Mulder van Grazia wordt Hoofdredacteur van het Jaar", gaat de Linda-redactie verder. Mulder reageerde verbaasd op het nieuws. "Op Nu.nl staat dat ik hoofdredacteur van het jaar ben geworden", twitterde ze donderdagochtend. "Vanavond zou een en ander toch pas bekend worden? Raar wakker worden." Op de redactie van het tijdschrift lijkt de feeststemming er de hele dag goed in te zitten. "Als dit niet een avond in gepaste dronkenschap gaat worden", schrijft Mulder.

Ook andere prijzen lekten uit. "Vrij Nederland ontvangt een Mercur d'Or", meldt de redactie van Linda. "Hartstikke verdiend natuurlijk, en we feliciteren de betreffende redacties dan ook hartelijk, maar daar zitten we in ons goeie goed."

Linda kan alsnog in de prijzen vallen. "We maken gelukkig nog wel kans op een Mercur met onze Linda-applicatie en de Mercur Cover van het Jaar met de oud-gefotoshopte cover van Linda 65. Nou ja, straks gaan we fijn aan de champagne en dansen we onze schoentjes stuk."

In totaal worden op het gala in negen categorieën prijzen uitgedeeld. Een vakjury bepaalt wie er met de titels voor onder meer tijdschrift, lancering, cover en reportage van het jaar vandoor gaan. De prijzen worden uitgereikt in de Amsterdamse Convention Factory.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren