logo songteksten.net

Nicole Bus wint Grote Prijs van Nederland

(Novum) - Nicole Bus is de winnaar van de Grote Prijs van Nederland voor singer-songwriters. De Grote Prijs werd zaterdag voor de 25e keer uitgedeeld en vierde dus een jubileum. De onderscheiding is bedoeld voor talentvolle popmuzikanten in verschillende categorieën.

Nicole Bus won het van de kandidaten Aïscha, Case Mayfield, Enlery Mayfield, Tamar Lewis en Tangarine. De jury noemde het optreden van Bus 'krachtig, puur, vol hitpotentie, zelfverzekerd en stralend'. Case Mayfield won de publieksprijs. De toetsenist van Aïscha, Geronimo Latumeten, werd benoemd tot beste muzikant.

De finale van de muziekwedstrijd vindt zaterdagavond plaats in de Melkweg en Paradiso in Amsterdam. De festiviteiten gaan tot diep in de nacht door. Later worden meer prijswinnaars bekendgemaakt in de categorieën rock/alternative, hiphop en dance/producers.

De prijs voor singer-songwriters werd eerder gewonnen door onder anderen Lucky Fonz III, Roosbeef en Marike Jager. Diverse oud-winnaars geven gastoptredens. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum werd een speciaal boek uitgegeven over de geschiedenis van de jaarlijkse prijs en het bijbehorende evenement. Iedere bezoeker wordt getrakteerd op de uitgave.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren