logo songteksten.net

Neil Young niet blij met muziekkeuze Trump

(Novum) - NEW YORK - Onder begeleiding van Neil Youngs Rockin' In The Free World kondigde Donald Trump zijn kandidaatstelling voor het Republikeinse presidentschap aan. Tot ontzetting van Young zelf, meldt Los Angeles Times.

"Donald Trump had geen toestemming om Rockin In The Free World te gebruiken", vertelt de manager van de muzikant, Elliott Roberts. De Canadees ziet liever een Democratische president bij zijn zuiderbuur: "Neil steunt Bernie Sanders voor het presidentschap." Roberts heeft inmiddels het team van Trump verzocht te stoppen met het gebruik van het nummer.

Neil Young is dan ook niet echt de gedroomde muzikale partner van de conservatieve Donald Trump. Young zette zich de afgelopen tijd in voor duurzame energie en riep pas nog op tot een boycot van Starbucks omdat die koffieketen samen met Monsanto strijdt tegen nieuwe wetten die moeten zorgen voor meer transparantie over de ingrediƫnten van hun producten. Ook in het nummer Rockin In The Free World uit 1989 zong Young al over het gevaar van milieuvervuiling. Trump wil juist graag dat de olie uit het Midden-Oosten rijkelijk blijft vloeien en ontkent dat er sprake is van klimaatverandering.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren