logo songteksten.net

Trots wint van onzekerheid bij Maaike Ouboter

(Novum) - Na de overweldigende start van haar carrière staat Maaike Ouboter weer met beide benen op de grond. De onzekerheid over haar liedjes heeft plaatsgemaakt voor trots. "Het kostte best wel even wat moeite maar hier sta ik achter", zegt ze in gesprek met Novum Nieuws. Ouboters debuut En Hoe het Dan Ook Weer Dag Wordt komt vrijdag uit.

Na haar veelbesproken auditie twee jaar geleden bij De Beste Singer-songwriter van Nederland ging het snel met de 23-jarige Ouboter. De tranentrekker Dat Ik Je Mis ontroerde kijkers en jury en stond binnen een week op de eerste plaats in hitlijsten in Nederland en België. Nog steeds kan ze het bijna niet geloven. "Dat ik een nummer 1-hit heb klinkt zo raar. Ik besef me dat nog steeds niet. Het is eigenlijk te gek voor woorden", aldus Ouboter.

Hoewel Nederland aan haar voeten lag, verwachtte de zangeres half dat ze het niet veel verder zou brengen in DBSSW. "Ik dacht toen ik door was alleen maar: nu ga ik door de mand vallen als ik iets moet schrijven of spelen en blijkt dat ik dat helemaal niet kan. Ik was zo bang voor de eerste opdracht. Ik vond het verschrikkelijk."

Het programma won Ouboter uiteindelijk niet, maar dat vond ze absoluut niet erg. In alle rust kon ze daardoor werken aan haar eerste plaat. "Ik denk dat dat heel fijn is geweest. Anders had ik het niet kunnen maken om twee jaar over een album te doen."

Ouboter moest na Dat Ik Je Mis er ook even 'uit'. "Ik moest weg van de druk en dat iedereen zo meekeek. Alles lag zo onder een vergrootglas." Ook moest ze zichzelf nog ontdekken, vertelt ze. Aan de hand van de Belg Joost Zweegers (Novastar) lukte dat. Ouboter speelde en schreef de onzekerheid van haar af. "Hij zei tegen me: zoek jezelf, er zit nog zo veel meer in je."

Het klikte tussen Zweegers en Ouboter en voordat ze het wisten werkten ze samen aan En Hoe het Dan Ook Weer Dag Wordt. "Daar ben ik hem nog steeds eeuwig dankbaar voor. Voor hem is het ook een zwaar proces geweest. Hij duikt heel diep ergens in en daardoor zit er heel veel liefde in de plaat."

Voor de zangeres is het belangrijk dat haar liedjes ook echt goed zijn. "Ook logisch, want anders is het zonde. Dan kan ik wel zomaar iets maken maar dan verdwijnt het in al het andere wat er ook wordt gemaakt. Misschien doet dit dat ook wel maar hier ben ik in ieder geval trots op", verwoordt Ouboter haar gevoel.

Heowel ze zelf tevreden is met het eindresultaat is Ouboter toch gespannen voor de reacties. "Het is gek dat je aan de ene kant denkt: het maakt me niet uit wat iedereen er van vindt, als ik er maar gelukkig mee ben. Maar tegelijkertijd is dat natuurlijk niet helemaal zo want het maakt wel degelijk uit wat iedereen er van vindt. Ik hoop dat mensen het heel mooi vinden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren