logo songteksten.net

Kendrick Lamar: album werkte als therapie

(Novum) - LOS ANGELES - Was hij eerst nog een gewone straatjongen uit de getto, zijn succes als rapper veranderde het leven van Kendrick Lamar flink. Zijn recente album To Pimp a Butterfly werkte als therapie om die cultuurshock te verwerken, vertelt hij in een interview met The Observer.

"Het album gaat over hoe ik de balans probeer te vinden tussen deze werelden", vertelt de 28-jarige rapper, verwijzend naar zijn recente leven als beroemd artiest. "Het gaat over waar ik eerst was en waar ik nu ben, verteld vanuit verschillende perspectieven. Dit album werkte als therapie voor mij. Ik keek in de spiegel en probeerde uit te vogelen wie ik echt ben."

Lamar rapt uitgebreid over het leven dat hij leidde en observeerde in Compton, de beroemde voorstad van Los Angeles die ook rappers als Dr. Dre en Ice Cube voortbracht. Hij kaart onder meer rassengeweld aan, maar ook geweld onder bendeleden. "Als je uit zo'n omgeving komt is het onvermijdelijk om het te hebben over bepaalde zaken. Het zit in je bloed, ik ben Trayvon Martin, weet je", zegt Lamar over de zwarte jongen die in 2012 in Florida door een buurtwachter werd doodgeschoten. "Ik ben al die gasten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren