logo songteksten.net

Barney baalt van stempel als vreemdganger

(Novum) - Raymond van Barneveld vindt het lastig om te leven met het imago van vreemdganger. De darter werd dit jaar afgeperst met een sekstape. Uiteindelijk bleek de tape niet te bestaan en werd de dader opgepakt, maar Van Barneveld baalt dat hij nu bekendstaat als vreemdganger.

Barney maakte wel een slippertje, maar dat werd volgens hem nooit vastgelegd op camera. De afperser kreeg later een relatie met diezelfde vrouw en kwam zo achter de geheime escapades van de bekende darter. De man besloot een slaatje uit die kennis te slaan. "Op een gegeven moment dacht ik echt: waarom zit ik steeds in de hoek waar de kappen vallen?", vraagt Van Barneveld zich af in het tijdschrift NuSport.

Uiteindelijk werd de man, die tienduizend euro zwijggeld vroeg, opgepakt. "Ik ben de politie ontzettend dankbaar. Ik werd telkens gebeld met een telefoon met prepaidkaart. Dan is het bijna kansloos om die gast te vinden. Toch is het ze gelukt. Daarna gooide ik meteen een ninedarter. Pure ontlading."

De darter besloot om alles op te biechten toen de zaak was afgehandeld. "Mijn fans hadden er recht op om te weten wat er met mij aan de hand was. Dat er een reden was waarom ik al die partijen verloor." Toch hield Barney er een nare bijsmaak aan over. "Ik heb nu een stempel op mijn kop: vreemdganger. Dat is niet zo simpel om mee te leven."

"Mensen proberen mijn huwelijk te ontwrichten. Het heeft ook heel weinig gescheeld of het was over tussen Sil en mij. Ik heb alle zeilen bij moeten zetten", zegt Van Barneveld over zijn vrouw Sylvia. De afperser werd op 10 november veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren