logo songteksten.net

George Baker bedroefd door verlies Jaap Buijs

HILVERSUM - George Baker is diep bedroefd over het overlijden van zijn manager én goede vriend Jaap Buijs. "Hij is mijn eerste manager en zal ook mijn laatste zijn. Een betere vriend was er niet. Hij was een ruwe bolster, recht voor zijn raap, met een bijzonder blanke pit", aldus de geëmotioneerde Baker tegen maandag RTL Boulevard. "Jaap zit voor altijd in mijn hart."

De artiestenmanager overleed dit weekend op 69-jarige leeftijd. "Mijn vader en beste vriend is helaas niet meer, rust zacht'', schreef zijn zoon Aloys Buys zondag op Twitter. Twee jaar geleden werd bij Buijs maagkanker geconstateerd. Hij moest een operatie ondergaan en werd in april 2014 kankervrij verklaard. De ziekte keerde echter terug.

Buijs vertegenwoordigde voor het bureau Volendam Music bekende artiesten zoals Jan Smit, George Baker en 3JS. Baker (70) en Buijs leerden elkaar 46 jaar geleden kennen, aan het begin van Bakers carrière. Een paar jaar later scoorde Baker een wereldhit met het Una Paloma Blanca (1975). "We gaven elkaar een hand en hij is nooit meer weggegaan. Mijn succes was veel kleiner geweest zonder Jaap."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren