logo songteksten.net

Ontwerpster Donna Karan gaat met pensioen

NEW YORK - Donna Karan gaat met pensioen. De modeontwerpster heeft besloten af te treden als hoofdontwerper van haar bedrijf Donna Karan International.

"Nadat ik het juiste moment voor deze stap sinds enkele jaren heb overwogen, ben ik er zeker van dat DKI een mooie toekomst tegemoet gaat en een sterk team heeft", zo liet Karan weten in een verklaring aan WWD. Caroline Brown, CEO van DKI, zei in reactie: "Donna Karan is een visionair ontwerpster, die de manier waarop vrouwen zich kleden heeft veranderd door kracht en sensualiteit te herdefiniëren."

De 66-jarige Karan is niet van plan stil te zitten. Ze wil meer tijd besteden aan haar stichting Urban Zen en ook blijft ze DKI adviseren. Het bedrijf gaat niet op zoek naar een nieuwe hoofdontwerper. Volgens bronnen kan het zijn dat de merken Donna Karan Collection en DKNY met elkaar worden geïntegreerd.

Donna Karan richtte haar bedrijf op in 1984 samen met haar inmiddels overleden man Stephan Weiss. Het jaar erop maakte ze naam met haar eerste collectie, die ze haar 'zeven gemakkelijke kledingstukken' noemde. Met onder meer een simpele broek, een omslagrok, een wollen trui en een jasje rondom een body wilde ze het makkelijker maken voor vrouwen om zich in verschillende stijlen te kleden. De ontwerpster staat ook bekend om haar vrouwelijke, knalrode avondjurken waarmee veel sterren op de rode loper verschijnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren