logo songteksten.net

Di-rect experimenteert erop los

(Novum) - Di-rect in zijn nieuwe formatie is alweer toe aan een tweede album en daarvoor experimenteren de vijf bandleden flink in de studio. Een overdaad aan ideeën moet uiteindelijk leiden tot een gevarieerd album. Op de plank liggen psychedelische jaren zeventig-nummers, maar ook lieve popliedjes.

Vorig jaar maakte zanger Tim Akkerman bekend dat hij Di-rect ging verlaten. Met behulp van een televisiezoektocht werd een nieuwe zanger gevonden. Ook werd een toetsenist toegevoegd aan de band. "De meerwaarde nu is dat je Vince en Marcel hebt die allebei minstens zoveel ideeën hebben en dat het nu opeens van verschillende kanten komt", zegt gitarist Bas van Wageningen in een interview met muziekwebsite NLtracks.

"Het is nu nog heel erg schetsen en de ideetjes die er zijn in kaart brengen", zegt zanger en gitarist Spike. "Het gaat nu nog best wel van links naar rechts. Er zitten hele experimentele, psychedelische stukken bij die aan midden jaren zeventig doen denken, maar het gaat ook naar hele mooie, kleine popsongs."

Of het nieuwe album ook weer garant staat voor hits, is nog even afwachten. "Ik wil graag weer een hit als Times Are Changing schrijven, dus een nummer dat ook zoveel impact heeft", vertelt toetsenist Vince van Reeken. "Maar als je thuis gaat zitten van: ik moet zo'n nummer schrijven, dan komt het niet. Ik probeer het te laten gaan. Als het komt, dan komt het."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren