logo songteksten.net

Etalagebrand Maik de Boer was publiciteitsstunt

(Novum) - De brand die een door Maik de Boer ontworpen etalage verwoeste, was in scène gezet en de schade aan de etalage was nep. Het bericht dat een uitstalraam van The Society Shop in Amsterdam-Zuid vlam vatte werd woensdag de wereld in geholpen, maar was bedoeld om aandacht te vragen voor de gevaren van feestverlichting in woningen.

"Het risico op brand in huis neemt toe in december", legt een woordvoerster van website Energieveilig, de initiator van de publiciteitsstunt, uit. "Dat komt doordat mensen onachtzaam verlichting aansluiten en zich niet realiseren dat er overbelasting, oververhitting en kortsluiting kan ontstaan."

Maik de Boer zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de actie. "Ik ben me rot geschrokken", zei de 49-jarige stylist woensdag nog. "Al die mooie spullen afgebrand en dat allemaal door enkele elektradraden die ik dacht mooi weg te werken onder het tapijt. Dat was eens maar nooit weer."

Het was voor De Boer een 'grote verrassing' toen hij er donderdag achter kwam dat hij meewerkte aan een publiciteitsactie. "Hij vond het briljant bedacht", vertelt zijn manager. "De stunt is volgens Maik goed uitgevoerd. Hij had het over een 'verantwoorde Bananasplit'."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren