logo songteksten.net

Whoopi Goldberg valt Bill Cosby af

LOS ANGELES - Whoopi Goldberg was een van de laatste sterren die Bill Cosby bleef verdedigen nadat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik, maar is daar nu toch op teruggekomen. In haar talkshow The View concludeert ze dat het aannemelijk is dat de komiek schuldig is.

Goldberg werd fel bekritiseerd toen ze weigerde Bill Cosby af te vallen, ook nadat er bewijs boven water kwam waaruit bleek dat Cosby eerder heeft toegegeven dat hij vrouwen heeft gedrogeerd om seks met ze te hebben. De talkshowhost ontving zelfs bedreigingen nadat ze onlangs herhaalde dat Cosby 'onschuldig is totdat zijn schuld is bewezen.'

Dinsdag legde een expert in The View uit hoe het zit met de strafrechtelijke situatie en dat bracht Goldberg tot inzicht: "Wat we hier hebben geleerd is dat deze vrouwen geen andere mogelijkheid hebben dan wat ze nu doen", concludeerde ze. "Ik moet zeggen dat alle informatie die nu op tafel ligt erop wijst dat hij schuldig is." Goldberg realiseerde zich niet goed dat de vrouwen om verschillende redenen niet direct naar de politie stapten en nu door verjaring de zaak niet voor de rechter kunnen brengen. "Ik dacht altijd dat ze de mogelijkheid hadden om hem voor de rechter te slepen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren