logo songteksten.net

Connie Breukhoven overwoog emigratie

(Novum) - Connie Breukhoven heeft overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen in een derdewereldland. De diva dacht aan werken in een kindertehuis of als chauffeur en zelfs aan een baantje als schoonmaakster. Breukhoven wilde vooral graag nuttig werk doen voor hulpbehoevenden. De zorg voor haar kleinkinderen hield de zangeres uiteindelijk thuis.

"Eerst wilde ik per se naar de derde wereld vertrekken, emigreren", vertelt Connie in het AD. "Mensen kennen mijn betrokkenheid daarbij waarschijnlijk niet, toch wil ik me voor de goede zaak inzetten. Het maakt niet uit wat. Ik ben altijd multi-inzetbaar."

"Het is een enorme stap en wanneer je dat doet, krijg je wel de ogen van de pers in je rug: ze houdt het vast maar een jaartje vol", vertelt de 59-jarige blondine. Ze was vastbesloten het tegendeel te bewijzen, maar het liep anders dan verwacht. Breukhoven nam de zorg voor haar kleinkinderen op zich.

De peuters Semmy en Soraiya wonen bij Connie in huis, omdat dochter Constanza is verhuisd maar haar kinderen hun school in Amsterdam wil laten afmaken. "Bezorgde vriendinnen zeiden: waar begin je aan? Maar wie van mijn leeftijd krijgt er nu twee kindjes in zijn schoot geworpen en staat ineens weer midden in het leven?"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren