logo songteksten.net

Thom Yorke schrijft theatermuziek

NEW YORK - Thom Yorke heeft de muziek geschreven voor een nieuwe Broadway-uitvoering van het theaterstuk Old Times van toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Harold Pinter. Het stuk, met rollen voor Clive Owen, Eve Best en Kelly Reilly, wordt geregisseerd door Tony Award-winnaar Douglas Hodge en speelt vanaf 17 september in het American Airline Theatre en gaat op 6 oktober officieel in première.

"Thoms muziek werkt zowel vooruit als achteruit en speelt met tijd en herhaling op een vergelijkbare wijze als Pinter dat doet", zegt de regisseur in een toelichting. "In de ware Thom Yorke stijl is de muziek episch, hartveroverend, onweerstaanbaar en complex."

Yorke voegt daaraan toe dat hij genoten heeft van zijn eerste theaterwerk. "Ik heb veel plezier beleefd aan het muzikaal onderzoeken van de thema’s van het stuk, zoals liefde en herinnering, en alle onverwachte wendingen in Pinters tekst."

Tegen de tijd dat het stuk in New York op de planken komt is Yorke alweer druk bezig met de opnamen van het nieuwe album van zijn groep Radiohead - hun eerste sinds The King of Limbs uit 2011.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren