logo songteksten.net

Dr. Dre verkoopt meeste albums

AMSTELVEEN - Het nieuwe album van rapper Dr. Dre komt deze week binnen op de eerste plaats in de Album Top 10. Compton: A Soundtrack kwam een week geleden uit op iTunes en Apple Music. Het is het eerste album van de artiest in vijftien jaar.

Het album is geïnspireerd op de aankomende film Straight outta Compton. Dr Dre is een van de producers van de film, die gaat over de band N.W.A. De groep bracht in 1988 het legendarische album uit waarnaar de film is genoemd. De film gaat half augustus draaien in de VS. Dre werkte voor het album samen met collega's als Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Eminem. "Ik was op de set geweest en voelde mezelf zo geïnspireerd dat ik ben begonnen aan het album. Ik heb het voor mezelf gehouden en nu is het af. Het wordt mijn grande finale," zei de rapper, die bekend is van de naar hem genoemde koptelefoon.

De Britse singer-songwriter Lianne La Havas is gezakt naar de vierde plaats. Haar nieuwe en tweede album genaamd Blood kwam vorige week vanuit het niets binnen op de eerste plaats van de hitlijst. Lianne La Havas was onlangs nog in Nederland. Ze speelde op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Nieuwkomer in de lijst is techno-dj techno-dj Paul Kalkbrenner met zijn album 7.

Album Top 10 Week 33

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (-) Dr. Dre - Compton: A Soundtrack By Dr. Dre

  2. (2) Rein Mercha - Mijn hart zingt

  3. (4) Kensington - Rivals

  4. (1) Lianne La Havas - Blood

  5. (-) Paul Kalkbrenner - 7

  6. (6) Muse - Drones

  7. (5) Original Soundtrack - Frozen

  8. (71) Daniel Romano - If I've Only One Time Askin'

  9. (7) Roger Waters - Amused To Death - Deluxe Edition

  10. (11) Maaike Ouboter - En hoe het dan ook weer dag wordt

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren