logo songteksten.net

Rapmusical Hamilton komt naar Londen

LONDEN - De rapmusical Hamilton, op dit moment de grootste hit op Broadway, komt naar Londen. De Britse versie van het stuk is naar verwachting in 2017 op West End te zien.

Dat melden diverse Britse media. Sir Cameron Mackintosh, de man achter enorme succesnummers als Les Misérables, The Phantom of the Opera en Mary Poppins, gaat de voorstelling in Londen produceren. De vorige voorstelling van componist en hoofdrolspeler Lin-Manuel Miranda, In the Heights, gaat dit najaar in Londen in première.

In Hamilton wordt de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog verteld aan de hand van rapmuziek. De (blanke) personages worden gespeeld door gekleurde acteurs. De voorstelling, die vorige week in première ging, kreeg louter lovende recensies. Zelfs president Barack Obama heeft met zijn dochters de voorstelling bezocht en was zeer lovend over het stuk.

Filmversie

Ook Hollywood heeft inmiddels interesse getoond in een filmversie van de musical. Maar maker Miranda wil hier alleen ja tegen zeggen als alle personages, net als in de podiumversie, door donkere en latino acteurs worden gespeeld.

Hamilton vertelt over de minst bekende van de Amerikaanse 'founding fathers', Alexander Hamilton. De Caribische immigrant was de belangrijkste vormgever en bepleiter van de Amerikaanse grondwet, gaf de economische structuur en politiek van de VS vorm en maakte zich hard voor de afschaffing van de slavernij. De musical is de komende weken tot de laatste stoel uitverkocht; kaartjes worden op internet verkocht voor meer dan het tienvoudige van de oorspronkelijke prijs.

Miranda gaat ook de muziek componeren voor de nieuwe Disney-film Moana, zo werd vrijdag op een grote Disney-presentatie bekendgemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren