Meryl Streep krijgt gitaarles van Neil Young

Door ANP, zaterdag 15 augustus 2015 13:56, views: 8, bron: ANP

LOS ANGELES - Meryl Streep speelt in een rockband in de film Ricki and the Flash, die vorige week in Amerika in première is gegaan. En omdat ze daarvoor toch een beetje geloofwaardig een gitaar moest vasthouden, kreeg ze voor de opnamen een klein uurtje privéles van muzikant Neil Young. Op YouTube is nu een korte clip van die ontmoeting verschenen.

In het filmpje is Streep te zien, die wat ongemakkelijk met een elektrische gitaar staat, waarna Young aan de knoppen van de versterker draait en zegt: “Het enige waar je altijd voor moet zorgen, wat ze ook tegen je zeggen, is dat het volume maximaal staat….’’ Vervolgens neemt de rocker het instrument over en laat het op zijn vertrouwde wijze rondzingen, terwijl de actrice verbijsterd toekijkt en in lachen uitbarst.

In de film van Jonathan Demme speelt Streep de muzikante Ricki Rendazzo die haar gezin in de steek heeft gelaten om te kunnen doorbreken als rockmuzikante. Als haar dochter in problemen komt, zoekt ze haar familie echter weer op en probeert ze de verhoudingen te herstellen. Ricki’s dochter Julie wordt in de film gespeeld door Streeps dochter Mami Gummer en rocker Rick Springfield heeft een rol als gitarist Greg in de band van Ricki. De film komt in september in de Nederlandse bioscopen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten