logo songteksten.net

Veel belangstelling voor uitvaart Cilla Black

LIVERPOOL - Duizenden mensen bewezen zangeres Cilla Black donderdag de laatste eer. Langs de route die de rouwstoet aflegde naar de St Mary's Church in Woolton, een buitenwijk van Liverpool, stond het publiek rijendik. De lijkwagen werd bedekt onder bloemen. Onder anderen Cliff Richard, Andrew Lloyd Webber en Tom Jones woonden de begrafenis bij.

Richard bewees zijn goede vriendin de laatste eer door het nummer Faithful One ten gehore te brengen in de kerk. Voordien sprak de zanger de driehonderd aanwezigen toe en deelde hij anekdotes over Black. "Ik weet dat onze zielen uiteindelijk zullen worden herenigd", sprak Richard. "Cilla dit is slechts een kleine hapering in onze vriendschap." Ook Cilla's zonen Ben en Robert spraken tijdens de dienst, evenals komiek Jimmy Tarbuck. Hij noemde Black de first lady van de showbusiness. "Het is een trieste dag en ik vind het jammer hier te moeten zijn."

Black, geboren in Liverpool, stierf begin deze maand op 72-jarige leeftijd. De zangeres scoorde in de jaren zestig hits als Anyone Who Had A Heart, You're My World en You've Lost That Lovin' Feelin. Black was bovendien een bekend gezicht op de Britse televisie.

Black overleed in het Spaanse Marbella. Ze is tijdens een besloten ceremonie begraven op de begraafplaats Allerton. Daar liggen ook haar ouders.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren