logo songteksten.net

Mark Ronson vereert Lowlands met hit-set

BIDDINGHUIZEN - En daar stond hij vrijdagavond dan toch te shinen achter zijn laptop. Superster-producer Mark Ronson zegde aanvankelijk zijn optreden op Lowlands af omdat de geplande komst naar Biddinghuizen bij nader inzien niet in zijn schema te passen was. Maar vlak voor aanvang van de 23e editie van het driedaagse festival meldde de Brit (die samenwerkte met onder anderen Amy Winehouse, Robbie Williams en de Kaiser Chiefs) dat hij toch wel naar de Flevopolder zou komen.

Dat tot grote vreugde van duizenden festivalgangers die op de eerste festivaldag aan het begin van de avond samenstroomden in de Bravo-tent om de dj-set van Ronson te aanschouwen. Bijgestaan door twee bijzonder energieke mc's draaide de producer behendig talloze, voornamelijk hiphop-, tracks en hits aan elkaar. Uiteraard bestond een groot deel van zijn setlist in Biddinghuizen uit nummers waaraan hij zelf links- of rechtsom zijn muzikale steentje heeft bijgedragen. Met als grote klapper Uptown Funk, zijn meest recente hit met Bruno Mars. Waarbij Ronson zelf de microfoon ter hand nam en springend het podium over ging.

Het Lowlandspubliek vond het allemaal even prachtig. Van de hiphopknallers tot de dansvloerkneiters en de popklassiekers, de bomvolle tent ging er gretig in mee. Vooral toen Ronson Valerie van Amy Winehouse instartte en de mc de Lowlanders opriep als eerbetoon aan 'de beste zangeres die ooit een microfoon aanraakte' uit volle borst mee te zingen. Ook de in moordend tempo afgedraaide Michael Jackson/Prince/James Brown-medley viel in goede aarde bij het dansgrage festivalpubliek.

Ronson zelf was ook bijzonder in zijn nopjes met zijn toeschouwers. "Hiphop, Michael Jackson, James Brown, jullie zingen en dansen overal op. Jullie zijn een droom voor elke dj. Dankjulliewel!"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren