logo songteksten.net

Terminator Genisys regelrechte hit in China

BEIJING - Terminator Genisys is in de Verenigde Staten geen doorslaand succes, maar de actiefilm met Arnold Schwarzenegger wordt wel erg goed ontvangen in China. Dat meldt zakenblad Forbes zondag.

De vijfde Terminator-film ging zo'n zeven weken geleden in première. Sinds zondag draait Terminator Genisys ook in 25.000 Chinese bioscopen en daar lijkt de film een hit te zijn. Op de eerste dag leverde de blockbuster omgerekend een slordige 24 miljoen euro op in China.

Slechts drie Amerikaanse films konden na één dag betere cijfers overleggen in China. Dat zijn Transformers 2 (ruim 26 miljoen euro), Avengers 2 (bijna 30 miljoen euro) en Furious 7 (ruim 55 miljoen euro). Ter vergelijking: de megahit Jurassic World bleef in China op de openingsdag onder de 16 miljoen euro.

Sinds de première bracht Terminator Genisys in de VS en Canada zo'n 78 miljoen euro in het laatje en de recensies waren niet al te best. Elders valt de film beduidend meer in de smaak. Inclusief de Chinese opbrengsten staat de teller nu op bijna 295 miljoen euro.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren