logo songteksten.net

Paul Weller sluit reunie The Jam uit

LONDEN - Paul Weller vindt dat een reunie van The Jam 'ingaat tegen alles waar we voor stonden'. Dat zegt de voormalige frontman van de roemruchte Britse 'mod-band' in de documentaire About The Young Idea.

Maandag ging de docu over de band van gitarist en zanger Weller (57), basgitarist Bruce Foxton en drummer Rick Butler (beiden 59) in première. Volgens Mirror zegt de voormalige frontman hierin over een eventuele reunie: "Absoluut, categorisch uitgesloten". Hij vervolgt: "Hoe ouder ik word, hoe meer ik wil zien wat ik kan. Ik wil gewoon doorgaan tot het einde".

Over zijn besluit om in 1982 na tien jaar te stoppen met The Jam zegt Weller: "Ik wou stoppen om te zien wat ik verder nog kon. We zijn er op het juiste moment mee opgehouden. De muziek leeft nog steeds voort."

De andere bandleden dachten er toch anders over. Zo noemt Foxton het 'de bitterste pil die ik ooit moest slikken'. ,,Ik had me helemaal aan de band gegeven. Ik kon niet gewoon terug naar mijn leven als hersenchirurg of zo." Hij is wel happy met zijn leven nu en zijn band From The Jam, waarmee hij de songs van de roemruchte band nog steeds speelt.

Weller formeerde na The Jam een nieuwe band. Met The Style Council richtte hij zich tot en met 1989 meer op de soul-jazz, vanaf 1990 is hij als solo-artiest aan het werk.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren