logo songteksten.net

Carlos Santana vormt ‘supergroep’

LAS VEGAS - Gitarist Carlos Santana gaat een nieuwe groep vormen samen met zijn vrouw, slagwerkster Cindy Blackman, en drie jazzgiganten: pianist Herbie Hancock, saxofonist Wayne Shorter en gitarist John McLaughlin. De band gaat vermoedelijk Supernova heten. Dat zegt de inmiddels 68-jarige Woodstockveteraan tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite Billboard.

"Komende lente opnemen en dan in de zomer op tournee", zegt de gitarist over de groep. "Kun je het je voorstellen? Het is alsof je gaat samenspelen met Albert Einstein en Stephen Hawking, want Wayne en Herbie zitten echt op dat niveau van genialiteit, genialiteit, genialiteit! Ik ben gewoon ontzettend dankbaar dat zij m’n voorstel hebben aangenomen en mee willen doen."

Santana heeft overigens vaker met de drie jazzgroten samengespeeld. Shorter is op diverse Santana-albums te horen. Met Hancock is de gitarist ondermeer te horen op het album Possibillities dat de pianist in 2005 opnam. En Santana en McLaughlin werkten in de vroege jaren zeventig al samen op het duoalbum Love Devotion Surrender. Dat ze samen een groep vormen is echter nieuw.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren