logo songteksten.net

Enrique Iglesias evenaart Top 40-record

HILVERSUM - Enrique Iglesias staat nog steeds op nummer 1 in de Top 40 en evenaart daarmee een record. De zanger bekleedt de toppositie voor de negende week en dat maakt hem, samen met Las Ketchup, de langst genoteerde Spaanse act op nummer 1. Dat maakte de Stichting Nederlandse Top 40 vrijdag bekend.

Iglesias voert de hitlijst al zes weken op rij aan met zijn zomerhit El Perdón, een samenwerking met Nicky Jam. De 39-jarige zoon van Julio Iglesias veroverde de toppositie van de Top 40 twee keer eerder. Could I Have This Kiss Forever, Iglesias' duet met Whitney Houston, ging in 2000 één week op kop. In 2008 stond Iglesias twee weken op 1 met Can You Hear Me. In totaal stond Iglesias tot nu toe dus negen weken op nummer 1 en daarmee evenaart hij de meiden van Las Ketchup. Zij scoorden in 2002 hun eerste en laatste hit met The Ketchup Song (Asereje). Het liedje was negen weken lang de grootste hit van Nederland.

Shaggy weet deze week na een afwezigheid van ruim 12,5 jaar weer een plekje te veroveren in de Top 40. I Need Your Love, Shaggy's samenwerking met Mohombi, Faydee en Costi, is de hoogste nieuwe binnenkomer op nummer 24. Een plek hoger staat de snelste stijger in de lijst: Silentó met Watch Me. In de hoogste regionen van de hitlijst verandert niet veel. Enrique Iglesias voert de Top 40 nog steeds aan, Can't Feel My Face van The Weeknd klimt een plek omhoog naar nummer twee en How Deep Is Your Love van Calvin Harris en Disciples stijgt van vier naar drie. Ain't Nobody (Loves Me Better) van Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson, dat vorige week op de tweede positie stond, zakt naar de vierde plaats.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren