logo songteksten.net

Spider-Man door na nieuwe veiligheidsregels

(Novum/AP) - De try-outs van de musical Spider-Man: Turn Off the Dark gaan donderdag weer verder nadat nieuwe veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. De stuntman die de vliegpartijen van Spiderman op zich neemt, viel maandag ruim negen meter naar beneden.

De man droeg een harnas, maar zijn 'webdraad' knapte en veroorzaakte de val. Hij liep gebroken ribben en interne bloedingen op en moest worden geopereerd aan zijn rug. De voorstelling van woensdag werd geannuleerd zodat de cast kon repeteren met de nieuwe veiligheidsmaatregelen. Zo moet een tweede persoon voortaan controleren of de harnassen die de 'vliegende' acteurs dragen, goed vastzitten.

Spider-Man is met 65 miljoen dollar de duurste Broadway-musical ooit. De musical, waarvan de muziek wordt verzorgd door Bono en The Edge van U2, kampte eerder met rampspoed. Een actrice liep tijdens een voorstelling een hersenschudding op en twee stuntmannen braken hun pols tijdens repetities.

De première is al verschillende keren uitgesteld. Deze staat momenteel gepland voor februari. Momenteel loopt een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren