logo songteksten.net

Nick & Simon in race voor Twitteraward

(Novum) - Nick & Simon worden wellicht uitgeroepen tot de meest gewaardeerde artiesten op Twitter. De Volendammers zijn genomineerd in de categorie artiesten van de Twitteraar van het Jaar verkiezing. De genomineerden zijn donderdagavond bekendgemaakt.

Nick & Simon, die beiden zeer actief zijn op de micoblogspot, nemen het op tegen Ilse DeLange, Popstars-deelneemster Dewi Pechler, The Voice of Holland-kandidaat Joan Franka en zangeres Elsemieke van Aalst. Vorig jaar, toen de Twitteraar van het Jaar awards voor het eerst werden uitgereikt, werd Marco Borsato uitgeroepen tot meest gewaardeerde artiest.

Niet alleen artiesten maken kans op de prijs, ook tv-persoonlijkheden, dj's, politici en minder bekende Nederlanders kunnen een award winnen. Zo zijn presentatrice Nicolette van Dam, stylist Bastiaan van Schaik en grappenmaker Jeroen van Koningsbrugge in de race in de categorie tv persoonlijkheden. Giel Beel en Gerard Ekdom kunnen een onderscheiding winnen in de categorie dj. Tot middernacht oudejaarsdag kan er worden gestemd op de genomineerden.

De verkiezing van Twitteraar van het Jaar begon vorig jaar als een grap. Toen binnen een paar dagen al twintigduizend stemmers hun mening hadden laten blijken werd de wedstrijd serieus.

Dit jaar verwachten de initiatiefnemers een record aantal stemmen. Tijdens de nominatieronde werd de site van de Twitterverkiezing vorig jaar tweeduizend keer bezocht, dit jaar bezochten ruim vijfduizend mensen de site. "Deze meer dan verdubbeling zal er ongetwijfeld toe leiden dat het aantal uitgebrachte stemmen van vorig jaar, 32 duizend, overtroffen zal worden", verwacht de organisatie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren