logo songteksten.net

Bart Chabot: Bril en Brood wachtten op me

(Novum) - Bart Chabot heeft op zijn ziekbed zijn overleden vrienden Martin Bril en Herman Brood gezien. De 56-jarige schrijver was net bestraald voor een tumor in zijn hoofd en zat onder de medicatie. In zijn allereerste droom na de ingreep zag Chabot hoe Bril en Brood op hem wachtten. Hij besloot om niet naar ze toe te gaan en te kiezen voor het leven.

In september vertelde Chabot dat er een zogeheten brughoektumor in zijn hoofd was geconstateerd. "Ik ben langs het randje van het ravijn gelopen. Dat was griezelig, maar ik ben er nog", zegt Chabot in De Telegraaf. "Ik heb medelijden met al die jonge mensen die ik onderweg tegenkwam en die geen uitweg meer hadden. Zij moesten doodlopende wegen in, ik kon doorgaan."

De medicijnen die Chabot kreeg, hadden heftige bijwerkingen. "Als je van drugs houdt, is het geweldig. Er zit speed in en je gaat er ongelooflijk van hallucineren. Ik heb nu een heel lage dosis in vergelijking met het begin. Toen lag ik 's nachts met van die wijd open ogen te stuiteren in bed. Ik ging van hallucinatie naar hallucinatie."

In zijn allereerste droom werd de schrijver opgewacht door zijn overleden vrienden Martin Bril en Herman Brood. "Ze wachtten in een soort fraai wit met groen landschap met zwart gebergte op de achtergrond. Ze hadden een voorsprong, ik moest me haasten. Ik hoefde alleen maar over een hek heen te klimmen." Toch koos Chabot om niet naar ze toe te gaan. "Ik realiseerde me tussen alles door meer dan ooit hoe bijzonder leven is."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren