logo songteksten.net

Patricia Paay op nummer 1 in Zuid-Korea

(Novum) - Patricia Paay staat op nummer 1 in Zuid-Korea. De Nederlandse zangeres heeft er echter weinig voor hoeven doen.

Het gaat om het nummer Patricia Paay van het Nederlandse producersduo Bondiboyz. Het lied over La Paay staat momenteel bovenaan de hitlijst van radiostation KBS Korea, laat Bondiboyz weten. Het duo is op dit moment in Zuid Korea voor een aantal optredens in dance clubs. "Voor de grap draaien we dan ook onze eigen single over Patricia Paay. Blijkbaar is dat opgepikt door radio dj's."

Het nummer is geïnspireerd op de hit Barbra Streisand van Ducksauce. De Bondiboyz zijn zelf ook verrast door het succes. "Patricia Paay is natuurlijk volslagen onbekend in Zuid-Korea, maar haar naam schijnt hetzelfde te klinken als een bepaalde vorm van geluk." Het duo laat op de website weten dat de clip van het nummer inmiddels om onbekende redenen plotseling van Youtube is gehaald. "Na meer dan dan een half miljoen keer bekeken te zijn!"

In 1989 had Gerard Joling met No More Boleros al een nummer 1 in Zuid-Korea te pakken. Ook Wouter Hamel stond in 2009 nog bovenaan de Zuid-Koreaanse hitlijst, met zijn liedje Breezy.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren