logo songteksten.net

Zangeres Myrna Smith (69) overleden

(Novum) - Zangeres Myrna Smith is op kerstavond op 69-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis van Los Angeles. De zangeres was een van de originele leden van The Sweet Inspirations, die in de jaren zeventig als achtergrondkoor van Elvis Presley dienden.

Smith leed al geruime tijd aan een vermoeiende nierziekte, laat de officiële Nederlandse fanclub Elvis Matters weten. Presley vroeg The Sweet Inspirations voor zijn grote comeback in Las Vegas, nadat ze in 1968 een grote hit scoorden met het nummer Sweet Inspiration. Een jaar eerder verzorgde de groep de achtergrondzang bij de hit Brown Eyed Girl, van Van Morrison. In 1994 kwamen The Sweet Inspirations opnieuw bij elkaar en in 2004 zongen zij als achtergrondkoor bij enkele nummers van The Killers.

Myrna Smith sloot zich in 1965 aan bij de groep die werd in opgericht door Cissy Houston, de moeder van Whitney Houston. Hierna maakte Smith carrière als liedjesschrijver, voor onder anderen de ex-Beach Boy Carl Wilson. In februari trokken The Sweet Inspirations nog door Europa met de videoproductie Elvis: The Concert, dat ook in een uitverkocht Ahoy speelde.

Myrna Smith, die voor haar carrière een tijdlang als leerkracht werkte, liep in maart een longontsteking op waarna haar gezondheid hard achteruit ging. Een beroerte en nierfalen zorgden ervoor dat Smith sinds oktober aan haar bed was gekluisterd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren