logo songteksten.net

Stuntman Spiderman-musical weer op de been

(Novum/AP) - De stuntman die maandag tijdens de musical Spider-Man: Turn Off the Dark negen meter naar beneden viel, is weer op de been. De 31-jarige Christopher Tierney heeft vrijdag zijn eerste stappen gezet. Volgens zijn vader kan de stuntman niet wachten om weer aan de slag te gaan.

"Hij voelde zich gezegend met een rol in dit creatieve proces", vertelt de vader van de 31-jarige stuntman. "Hij kan niet wachten om weer op de planken te kruipen voor de show." Tierney, die de vliegpartijen van Spiderman voor zijn rekening neemt, viel maandag tijdens een show. Hij droeg een harnas, maar zijn 'webdraad' knapte.

Tierney belandde in het ziekenhuis met een scheurtje in zijn schedel, vier gebroken ribben, een geklapte long, interne bloedingen en rugletsel. De stuntman moet minimaal tot maandag op de intensive care blijven liggen, waar hij bijkomt van de operaties.

Wanneer Tierney weer als Spiderman door het theater kan vliegen, is nog niet bekend. Volgens de vader van de stuntman zijn doktoren 'altijd pessimistisch' en hopen ook de makers van Spider-Man: Turn Off the Dark dat zijn zoon snel terugkeert.

Spider-Man is met een budget van 65 miljoen dollar de duurste Broadway-musical ooit. Julie Taymor, die eerder The Lion King in de theaters bracht, tekende voor de regie en een deel van de teksten. Bono en The Edge van U2 verzorgden de muziek. De musical kreeg meerdere tegenslagen te verwerken, Tierney is de vierde die een ongeluk op de set had.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren