logo songteksten.net

Na 15 jaar album van Electric Light Orchestra

BIRMINGHAM - Voor het eerst in vijftien jaar verschijnt er weer een album van Electric Light Orchestra. Jeff Lynn, de drijvende kracht achter de groep, heeft een contract voor een nieuwe plaat getekend bij Columbia Records. Lynne heeft verzekerd dat het nieuwe werk het vertrouwde oude geluid zal hebben.

ELO gaf in 2014 voor een publiek van meer dan 50.000 mensen in het Londense Hydepark het eerste concert in meer dan dertig jaar. Bij die gelegenheid werden louter oude successen gespeeld. Jeff Lynne was na afloop zo enthousiast dat hij verklaarde onmiddellijk nieuwe nummers te gaan schrijven.

De groep werd in 1971 opgericht door Roy Wood, Jeff Lynne en Bev Bevan die voorheen alle drie bij de psychedelische popgroep The Move hadden gespeeld. ELO onderscheidde zich door toegankelijke rocksongs te omlijsten met veel strijkers. De doorbraakhit in ons land was Roll over Beethoven in 1973. In totaal haalde ELO in de jaren zeventig en tachtig zestien keer de Nederlandse Top 40. Het nummer Xanadu, samen met Olivia Newton John was in 1980 een nummer één-hit. De groep staat nog altijd met vier songs in de jaarlijkse Top 2000 van Radio 2.

Het meest recente ELO-album Zoom, dat in 2001 verscheen, was aanzienlijk minder succesvol dan de voorgangers. Wanneer de nieuwe plaat van de groep verschijnt is nog niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren