logo songteksten.net

Tim Douwsma maakt musicaldebuut in Grease

TILBURG - Een spannende dag voor Tim Douwsma. In Theaters Tilburg gaat zondag de musical Grease in première waarin Tim de hoofdrol speelt van Danny Zuko. Zijn tegenspeelster is Vajèn van den Bosch in de rol van Sandy. Tim maakt zijn musicaldebuut in Grease.

Grease vertelt over de liefde tussen het brave meisje Sandy en de stoere bink DannyZuko en speelt zich af in de jaren vijftig. Het stuk, dat in 1972 voor het eerst werd opgevoerd, bevat talloze hits als Greased Lightning, You're The One That I Want en Hopelessly Devoted To You. Grease werd wereldberoemd door de filmversie die in 1978 werd gemaakt, met in de hoofdrollen John Travolta en Olivia Newton-John.

Producent Albert Verlinde kondigde de nieuwe Nederlandse versie van Grease in november vorig jaar aan, kort voordat bekend werd dat de theaterbedrijven van Joop van den Ende en Albert Verlinde op 1 januari samen verder zouden gaan.

Hunk

René van Kooten speelt in de nieuwe versie van de musical Grease de rol van dj Vince Fontaine. Tommie Christiaan speelt de rol van Kenickie, de foute vriend van Danny. Mylène d'Anjou is in de rondreizende productie te zien in de komische rol van schooljuf Miss Lynch.

"Dit is de tweede keer dat ik deze musical in Nederland produceer. Tien jaar geleden was het Jim Bakkum die als Danny zijn debuut maakte. Nu heb ik de nieuwe hunk van de lage landen Tim Douwsma zo gek gekregen’’, zei Albert Verlinde eerder.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren