logo songteksten.net

New Kids de lucht in met oud en nieuw

(Novum) - De New Kids zoeken het tijdens de jaarwisseling hogerop. De hangjongeren uit het Brabantse Maaskantje krijgen hun eigen vuurwerk. Dat bevestigt een woordvoerder van 100% Halal, dat betrokken is bij de productie van New Kids.

"Het leek ons wel grappig en past goed bij de New Kids karakters", licht de woordvoerder toe. Het gaat vooral om siervuurwerk. "Toen we gingen checken of het mogelijk is, werden we benaderd door een partij die het vuurwerk kan maken. Het idee kwam dus van twee kanten."

De gezichten van de acteurs sieren de wikkels van de sierpotten. Volgens de NOS wordt het vuurwerk verkocht met teksten als 'Bam! Keiharde oerknallen met een zachte G. Deze moet je hebben, jonguh!' en 'Zonne grote vuurbal jonguh!'.

Het New Kids-vuurwerk is vanaf woensdagochtend te koop, dan begint de officiële vuurwerkverkoop. De potten van New Kids staan voorlopig alleen bij een aantal handelaren in Noord-Brabant in de schappen.

Het succes van de hangjongeren in Maaskantje begon drie jaar geleden. De Brabanders wisten op internet een miljoenenpubliek te trekken met korte filmpjes. De New Kids kregen eind vorig jaar een eigen serie bij de zender Comedy Central, begin deze maand ging de eerste film over de vijf jongeren in première.

De film New Kids Turbo verbrak verschillende records, waarna de merchandise rondom de hangjongeren op gang kwam. Zo is er naast de film een boek, het New Kids Turboboek, en is de favoriete snack van de jongeren, de Knoepert, daadwerkelijk te verkrijgen in verschillende snackbars.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren