logo songteksten.net

Ontwerpstudio Jan des Bouvrie koopt rechtszaak af

(Novum) - De ontwerpstudio van Jan des Bouvrie heeft een rechtszaak wegens valsheid in geschrifte afgekocht. De studio gooide het met justitie op een akkoordje door 25 duizend euro te betalen, meldt het functioneel parket van het OM dinsdag.

Des Bouvrie werd in maart opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een grote fraudezaak in de vastgoedsector. De 68-jarige ontwerper zelf wordt niet vervolgd, maar hij erkent volgens justitie dat zijn studio fouten heeft gemaakt. Op vier facturen uit 2006 wordt een verkeerde bv genoemd, waardoor de belastingdienst mogelijk tienduizenden euro's misliep.

"Mijn opdrachtgever, die de rekening kreeg van ons bedrijf, heeft gezegd dat het om een foute bv ging en dat het naar een andere bv moest worden overgezet. Dat is gebeurd", lichtte Des Bouvrie daags na zijn arrestatie toe. Volgens justitie heeft de ontwerpstudio geen financieel voordeel gehad van de verkeerde facturen.

Het Openbaar Ministerie verdacht Des Bouvrie ervan bewust te hebben meegewerkt aan het wijzigen van de facturen. Uit het onderzoek van justitie is echter niet gebleken dat de ontwerper zelf op de hoogte was van de fraude. Des Bouvrie heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn en sprak schande van de 'mensonterende' behandeling tijdens zijn twee dagen in de cel.

Hoewel Des Bouvrie destijds geen goed woord over had voor zijn behandeling door politie en justitie is de ontwerper niet van plan stappen te ondernemen. "Voor ons is het nu helemaal afgerond", laat de advocaat van de ontwerper weten. "Het boek is gesloten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren