logo songteksten.net

Album Sia bestaat uit geweigerde restanten

LOS ANGELES - Sia heeft haar nieuwe album gevuld met geweigerde nummers die ze schreef voor andere artiesten. Dat vertelt ze in de radioshow van Ryan Seacrest.

De Australische songwriter schrijft haar nummers altijd met een specifieke artiest in haar achterhoofd, vertelt ze. "Normaal gesproken laat het nummer me weten bij wie het hoort. Het wordt vanzelf duidelijk bij wie het nummer past." Maar soms ziet de betreffende artiest geen brood in de creatie van Sia. Veel van die geweigerde nummers zijn nu op haar eigen album beland. Zo was haar nieuwe single Alive geschreven voor en met Adele. Toen die het nummer dumpte legde Sia het voor aan Rihanna, maar die paste eveneens.

Het is slechts een voorbeeld, zegt de zangeres. "De meeste nummers, al dan niet allemaal, heb ik geschreven voor anderen en werden geweigerd. Over het algemeen zijn het nummers die niet vanuit mijn eigen perspectief zijn geschreven, dus het voelt alsof ik acteer. Ik zit met de afdankertjes van Rihanna, Shakira, Beyoncé, Demi Lovato en Katy Perry."

Het zou niet voor het eerst zijn dat Sia zelf succes behaalt met creaties die ze voor anderen heeft gemaakt. In 2011 had ze met David Guetta een megahit met Titanium nadat haar eigen zangpartij van de demo onbedoeld werd gebruikt. Andere keren lukte het haar wel om hits voor anderen te maken, zo schreef ze onder meer Rihanna's Diamonds en Beyoncé's Pretty Hurts.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren