logo songteksten.net

Jansen verzorgt titelmuziek Publieke Werken

AMSTERDAM - Violiste Janine Jansen verzorgt de titelmuziek voor de verfilming van het boek Publieke Werken. Dat heeft distributeur September Films vrijdag gemeld.

In de film zijn delen te horen van het vioolconcert van Brahms, waarvan de opnames afgelopen januari in Rome plaatsvonden. Janine Jansen geldt als een van de grootste violisten van haar generatie. Zij geeft concerten over de hele wereld, in de beroemdste concertzalen met de meest prestigieuze orkesten en dirigenten. Ze slaagt er als een van de weinige klassieke musici in een brug te slaan tussen klassieke muziek en een breder publiek.

De roman van schrijver Thomas Rosenboom uit 1999 vertelt over twee neven aan het eind van de negentiende eeuw: vioolbouwer Walter Vedder (Gijs Scholten van Aschat) en apotheker Anijs (Jacob Derwig). De eerste belandt in een conflict met het Victoria Hotel aan de Prins Hendrikkade dat naast zijn huis gaat worden gebouwd; de ander komt in de problemen als hij zich zonder opleiding uitgeeft als arts.

Rosenboom won voor het boek de Libris Literatuur Prijs. Inmiddels zijn er al meer dan 450.000 exemplaren van het boek verkocht in Nederland, en is het vertaald en uitgegeven in Duitsland, Denemarken, Slowakije en Hongarije. De verfilming is geregisseerd door Joram Lürsen (Alles is liefde). Het concert van Brahms staat op de nieuwe cd van Janine Jansen, die begin november uitkomt. Distributeur September Film brengt Publieke Werken op 10 december uit in de bioscoop.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren