Kenny Rogers zet punt achter carrière

Door ANP, vrijdag 25 september 2015 17:58, bron: ANP

NEW YORK - Kenny Rogers vindt het tijd een punt achter zijn zangcarrière te zetten. Dat liet de inmiddels 77-jarige countrylegende vrijdag weten in de Today-show van de Amerikaanse televisiezender NBC. Rogers is wel van plan om nog een Amerikaanse kersttournee, gevolgd door een wereldtournee te ondernemen, voordat hij daadwerkelijk stopt.

“Ik heb dit lang genoeg gedaan,” zei Rogers bij Today. "Er is soms maar een heel dunne lijn tussen gedreven en zelfzuchtig zijn, en ik denk dat ik in mijn jongere jaren over die grens ben heengegaan. Nu wil ik bij mijn vrouw en kinderen zijn. Die zie ik niet genoeg. En ik heb nog een paar zaken op mijn verlanglijstje."

Met die laatste opmerking doelt Rogers onder meer op het publiceren van een nieuw fotoboek. De zanger is tevens een gediplomeerd en professioneel fotograaf en gaf in de jaren tachtig al eens een fotoboek uit met portretten van beroemdheden, variërend van Elizabeth Taylor tot Michael Jackson. Ditmaal zou het gaan om een boek met landschapsfoto’s, onder de titel American Beauty.

Kerstalbum

Rogers onderneemt vanaf begin november tot eind december nog één kersttournee. Deze week verscheen zijn kerstalbum Once Again It’s Christmas. Volgend jaar zou er dan een wereldwijde afscheidstour moeten volgen - data zijn nog niet bekend, evenmin of hij daarbij ook Nederland aandoet.

De countryzanger begon zijn professionele carrière in de jaren vijftig, maar brak in 1969 internationaal door toen hij met zijn groep The First Edition een wereldhit scoorde met het nummer Ruby Don’t Take Your Love to Town, dat ook in Nederland de top tien haalde. Vanaf dat moment volgde er een lange serie hits op het grensgebied tussen softpop en country, waarvan Coward of the County, We’ve got Tonight (met Sheena Easton) en Islands in the Stream (met Dolly Parton) de bekendste zijn. In Nederland heeft hij weinig opgetreden. Een van de laatste keren was in 1999 in de Veluwehal in Barneveld.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren