logo songteksten.net

'Hoofdrolspeelster zegt musical Spider-Man vaarwel'

(Novum) - Natalie Mendoza heeft Spider-Man: Turn Off the Dark de rug toegekeerd. Twee bronnen verklaren tegenover de New York Times dat de 30-jarige Mendoza, een van de hoofdrolspelers, niet langer wil meedoen aan de musical.

Spider-Man: Turn Off the Dark kampte voor de première met meerdere tegenslagen. Stuntman Christopher Tierney viel vorige week tijdens een uitvoering negen meter naar beneden, waarmee het totaal aantal ongelukken in de productie op vier kwam. Mendoza liep zelf vorige maand een hersenschudding op toen ze een voorwerp tegen haar hoofd kreeg.

Mendoza was op 20 december, de dag dat ook het ongeluk met Tierney gebeurde, voor het laatst te zien in de musical. De stuntman, die onder meer gebroken ribben en inwendige bloedingen opliep en een operatie onderging, is inmiddels weer op de been. Hij is een goede vriend van Mendoza. De actrice, die een hoofdrol speelde in de horrorfilm The Descent, zou met Spider-Man haar Broadway-debuut maken. Waarom Mendoza nu opstapt, is niet duidelijk.

Spider-Man is met een budget van 65 miljoen dollar de duurste Broadway-musical ooit. Julie Taymor, die eerder The Lion King in de theaters bracht, tekende voor de regie en een deel van de teksten. Bono en The Edge van U2 hebben de muziek verzorgd. De première van de show is al meerdere keren uitgesteld en staat nu gepland voor 7 februari.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren