logo songteksten.net

Kritiek op autopsieshow Jackson breidt zich uit

(Novum/AP) - De beheerders van de nalatenschap van Michael Jackson eisen dat een reconstructie van de autopsie van de King of Pop niet wordt uitgezonden. Discovery Channel is van plan volgende maand op zoek te gaan naar de ware doodsoorzaak van de zanger.

Een aantal Jackson-fans noemde de uitzending eerder 'mensonterend'. Zij krijgen nu bijval van de nabestaanden van de zanger. John Branca en John McClain, bekenden van de King of Pop die nu diens nalatenschap beheren, walgen van de 'ziekmakende' plannen. Volgens hen is Discovery gedreven door 'het blinde verlangen Michaels dood uit te buiten'. Branca en McClain beweren dat de show geen enkele medische waarde zal hebben.

Ook de patholoog-anatoom die het lichaam van Jackson vorig jaar onderzocht vindt het plan verschrikkelijk. "Ik vind het onprofessioneel en werk er niet aan mee uit respect voor Jacksons familie", laat Ed Winter weten aan entertainmentwebsite TMZ. Winter beweert dat hij eerder dit jaar is benaderd door Discovery met de vraag of hij mee wil werken aan de show. De patholoog-anatoom zou een interview moeten geven over zijn onderzoek.

Jackson overleed vorig jaar juni op 50-jarige leeftijd. De zanger stierf aan een overdosis propofol. Jackson gebruikte het narcosemiddel tegen zijn chronische slapeloosheid. Conrad Murray, Jacksons lijfarts, zou de fatale dosis hebben toegediend. Het proces tegen de cardioloog gaat dinsdag van start.

De documentaire Michael Jackson's Autopsy wordt in onder meer Groot-Brittanniƫ en Frankrijk op 13 januari uitgezonden. Discovery is van plan de show ook in Nederland uit te zenden. De zender was donderdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren