logo songteksten.net

Musical De Tweeling in première

AMSTERDAM - Het DeLaMar Theater in Amsterdam rolt zondag de rode loper uit voor de galapremière van de musical De tweeling.

De nieuwe muziektheaterproductie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo over de tweelingzusjes Lotte en Anna die op jonge leeftijd van elkaar worden gescheiden en opgroeien in totaal verschillende werelden: Anna in Duitsland, Lotte in Nederland.

Ilse de Lange en JB Meijers, die samen The Common Linnets vormen, schreven de nieuwe muziek voor de voorstelling. De liedteksten schreven ze samen met Daniël Lohues.

Rolverdeling

Rosa da Silva en Hanna van Vliet spelen de titelrollen. Rosa speelde eerder de hoofdrol in de toneelvoorstelling Anne over Anne Frank, Hanna stond eerder op het podium als Pippi Langkous. De twee kennen elkaar van de Toneelschool & Kleinkunstacademie. William Spaaij speelt de rol van Lottes verloofde David. Tevens zijn er rollen voor Kees Boot en Doris Baaten.

De musical wordt op de planken gebracht door Stage Entertainment in opdracht van Stichting Theateralliantie, opgericht door Joop en Janine van den Ende om grootschalige theaterproducties mogelijk te maken. Ze brengen De tweeling omdat het zeventig jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd.

De tweeling is tot en met 31 januari te zien in DeLaMar in Amsterdam. Daarna reist de productie tot en met eind juni langs grote theaters in Groningen, Breda, Apeldoorn, Heerlen, Rotterdam, Enschede, Den Haag en Eindhoven.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren