logo songteksten.net

Boney M.-zanger Bobby Farrell (61) overleden

(Novum) - Bobby Farrell is op 61-jarige leeftijd overleden. De zanger, die bekend werd met de groep Boney M., werd donderdagochtend dood aangetroffen in een hotelkamer in Sint-Petersburg. Dat laat een boekingsagent van Farrell weten.

Farrell trad woensdagavond op in de Russische stad en voelde zich tijdens de show niet goed. De zanger, die al een decennium gezondheidsproblemen had, was bovendien kortademig. Waaraan Farrell is overleden, is nog niet bekend.

Het lichaam van Farrell werd donderdagochtend gevonden. De zanger moest gewekt worden door hotelpersoneel, maar reageerde niet. Farrell zou donderdag afreizen naar Italiƫ waar hij vrijdagavond een televisieoptreden zou verzorgen.

Roberto 'Bobby' Alfonso Farrell kwam op 6 oktober 1949 ter wereld op Aruba. Op zijn vijftiende verliet hij de Antillen om zeiler te worden. Bobby vestigt zich twee jaar later in Noorwegen, vanwaar hij naar Nederland en vervolgens Duitsland vertrok.

In 1976 liep hij in Duitsland, waar Farrell werkte als danser en dj, producer Frank Farian tegen het lijf. Farian bood Farrell een plek aan in Boney M., vooral vanwege zijn persoonlijkheid en dansstijl. Later biechtte Farian op dat hij alle nummers had ingezongen en dat Farrell enkel playbackte.

Boney M. scoorde internationaal hits als Ma Baker, Rivers of Babylon, Rasputin en Daddy Cool. De groep viel in 1989 definitief uiteen, waarna Farrell verder ging met zijn eigen formatie, Boney M. featuring Bobby Farrell. Met die formatie was Farrell op wereldtournee. Farrell woonde tot zijn overlijden in Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren