logo songteksten.net

James Morrison huilde elke dag na vaders dood

AMSTERDAM - James Morrison levert binnenkort zijn vierde album af. In het AD vertelt de zanger dat Higher Than Here een album wordt waarvan hij lange tijd dacht het nooit te kunnen maken. "Nadat ik mijn vader verloor, heb ik een hele tijd elke dag moeten huilen. Ik was verdrietig, ik wist het even niet meer’’, vertelt James Morrison (31).

Zijn vader overleed vijf jaar geleden op 60-jarige leeftijd aan alcoholisme. Demons is de eerste single van Morrisons nieuwe album waarin dat verlies symbool staat. "Ik wilde een nummer maken over demonen, een nummer waarin ik vertelde dat ik niet wil vechten tegen dezelfde demonen als mijn vader deed. Ik zing dat ik positiever naar het leven wil kijken." Demons staat na twee weken op de dertigste plek in de Nederlandse Top 40.

De afgelopen jaren was James Morrison naar eigen zeggen onzeker bij het maken van muziek. "Iedere ochtend bij het wakker worden testte ik mijn stem. Had ik hem nog? Maar er muziek mee maken lukte me niet. Zitten er wel mensen op me te wachten na dik drie jaar geen nieuwe muziek te hebben gemaakt, vroeg ik me vaak af. Ik twijfelde. De eerste zes maanden werk aan dit album heb ik zelfs weggegooid. Het voelde niet goed, er zat geen ziel in. Uiteindelijk is muziek maken weer een soort therapie voor mij geworden. Dankzij het maken van Higher Than Here heb ik een donkere tijd achter me kunnen laten.’’

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren