logo songteksten.net

Jim Bakkum in Amerikaanse campagne voor homorechten

(Novum) - Jim Bakkum is binnenkort te zien tussen internationale sterren als Kim Kardashian en Spice Girl Mel B. De zanger heeft zich laten fotograferen voor de NOH8-campaign, laat hij donderdag via Twitter weten.

De 'Nohate'-campaign vraagt in Californië aandacht voor homorechten. De protestactie is een antwoord op de Proposition 8-wet die in november 2008 werd aangenomen. Die wet zorgt ervoor dat homoseksuelen niet meer kunnen trouwen in de Amerikaanse staat.

Een van de protestacties is een fotoreeks. Die begon twee jaar geleden met portretten van willekeurige homo- en heteroseksuele inwoners van Californië. Al snel meldden ook politici, modellen en sterren zich voor de campagne. Iedereen wordt gefotografeerd met een stuk tape over de mond. Dat symboliseert dat Proposition 8 hen de mond snoert.

Jim werd gespot toen hij in Los Angeles was, licht zijn manager toe. De campagne komt niet naar Nederland, maar Jim wordt toegevoegd aan de online fotocollectie.

De 23-jarige zanger, die verloofd is met musicalactrice Bettina Holwerda, is blij met de 'te gekke campagne'. "Ik doe mee samen met onder anderen Mel B., Kim Kardashian, Michael Emerson (Lost), Perez Hilton en Ashlee Simpson en Pete Wenz. Niet de minste dus!"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren