logo songteksten.net

Bryan Adams komt weer naar Nederland

AMSTERDAM - Bryan Adams komt volgend jaar weer naar Nederland. De Canadese zanger verzorgt op dinsdag 24 mei een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakte concertorganisator Mojo donderdag bekend.

Adams doet Amsterdam aan met zijn Get Up Tour, waarmee hij volgend jaar april en mei door Europa trekt. Kaarten voor zijn concert in Amsterdam zijn vanaf volgende week vrijdag te koop.

Adams' dertiende studioalbum Get Up verschijnt vrijdag. Het album is geproduceerd door ELO-frontman Jeff Lyne, Adams' vaste muzikale partner Jim Vallance was ook weer bij dit album betrokken. "Het is allemaal heel organisch ontstaan", vertelt de 55-jarige zanger over zijn nieuwe plaat. "Liedje voor liedje, samenwerkend met Jeff wanneer hij maar tijd had de afgelopen paar jaar. Het gaf me alle tijd de nummers te schrijven, meestal in partnerschap met Jim Vallance. We werkten voornamelijk via het internet vanuit Canada, Europa en LA, demo’s en stukken van nummers heen en weer sturend."

Lynne noemt samenwerken met Adams 'een groot genoegen'. "Ik ben altijd groot fan geweest van Bryan. Hij stuurde me demo's van nummers via het net; dan speelde ik de meeste instrumenten in om de backing track af te maken en stuurde het terug naar Engeland. Vervolgens zong hij daar de lead vocal in en kreeg ik de track weer terug in Californië, 8600 kilometer verder!” Adams is blij met het resultaat. "Het album heeft iets zorgeloos en in meerdere opzichten is dit het album waarvan ik wenste dat ik het 25 jaar geleden al had kunnen maken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren