logo songteksten.net

Scholieren NY voor prikkie naar hit Hamilton

NEW YORK - Twintigduizend scholieren kunnen de komende tijd voor een tientje naar de musicalhit Hamilton. De Rockefeller Foundation heeft 1,5 miljoen dollar beschikbaar gesteld om tieners in New York tegen zeer gereduceerd tarief naar de voorstelling te laten gaan. Dat meldt de website Deadline woensdag.

Hamilton is op dit moment een van de grootste hits op Broadway. Het stuk vertelt over de Amerikaanse founding fathers en hun strijd om de staten te verenigen achter de grondwet. De Rockefeller Foundation noemt het belangrijk dat scholieren via de musical dit deel van de Amerikaanse geschiedenis leren kennen. Normaal kosten tickets 70 dollar of meer.

Tieners kunnen zich aanmelden voor het project; de kaarten worden via loting toegekend.In Hamilton wordt de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog verteld aan de hand van rapmuziek. De (blanke) personages worden gespeeld door gekleurde acteurs. De voorstelling, die in augustus in première ging, kreeg louter lovende recensies. Zelfs president Barack Obama heeft met zijn dochters de voorstelling bezocht en was zeer lovend over het stuk.

De Britse versie van het stuk is naar verwachting in 2017 op West End te zien. Sir Cameron Mackintosh, de man achter enorme succesnummers als Les Miserables, The Phantom of the Opera en Mary Poppins, gaat de voorstelling in Londen produceren. Ook Hollywood heeft inmiddels interesse getoond in een filmversie van de musical. Maar maker Lin-Manuel Miranda, die ook de hoofdrol speelt in de Amerikaanse versie, wil hier alleen 'ja' tegen zeggen als alle personages, net als in de podiumversie, door donkere en latino acteurs worden gespeeld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren