James Morrison lang onzeker over succes

Door ANP, vrijdag 30 oktober 2015 12:57, views: 6, bron: ANP

LONDEN - James Morrison had vanaf zijn debuutsingle succes, maar kon er niet van genieten. “Ik ben altijd onzeker geweest, vanaf dag één. Dat ik gelijk zoveel succes had, maakte het eigenlijk nog erger. Waarom gaat het mij zo goed en anderen die net zo goed zijn niet? Ik schaamde me voor mijn succes'', vertelt James Morrison aan FaceCulture.

Het schrijfproces voor zijn vierde album Higher Than Here verliep aanvankelijk niet echt soepel, vervolgt de 31-jarige Britse singer-songwriter. "Ik probeerde een nieuwe sound voor mezelf te creëren maar wist niet goed hoe ik dat moest bereiken. Wat ik maakte liet me volledig koud, ik voelde er niks bij. Dat werk heb ik toen geschrapt. Ik probeerde te vergeten waar ik vandaan kom. Dat ik gewoon zing, teksten schrijf en gitaar speel. Ik verloor mijn zelfvertrouwen en geloofde niet meer dat ik een goed album kon maken. Pas toen ik stopte met me er zo druk over maken, viel alles opeens in elkaar.”

James Morrison verloor zijn vader in 2011 en de band met zijn moeder is altijd moeizaam geweest. Hij schreef Too Late For Lullabies voor haar. "Veel mensen in mijn familie hebben geworsteld met depressies, vooral mijn moeder toen ik opgroeide. Met dit liedje zeg ik: je hoeft je niet meer slecht te voelen over onze relatie. Want je hebt me geleerd om sterk te zijn. Dat bedoel ik met de zin ‘I can fly by learning to fall’.”

De relatie met zijn moeder is de laatste jaren sterk verbeterd, zegt de zanger. "Het gaat nu geweldig. In het nummer bedank ik haar, maar tegelijkertijd zeg ik: haal jezelf uit de nesten waar je je hebt ingewerkt.”
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten