logo songteksten.net

Artsen proberen been Zsa Zsa Gabor te redden

(Novum/AP) - Zsa Zsa Gabor krijgt de komende dagen een zware antibioticakuur. Artsen van de 93-jarige Hollywoodlegende hopen daarmee haar rechteronderbeen te redden. Gabor heeft een enorme bloedprop in haar been, waardoor het lichaamsdeel mogelijk geamputeerd moet worden.

"De wond is erg diep. De artsen zijn bang dat het bot wordt aangetast", liet een woordvoerder van Gabor maandag weten. "Voordat de drastische maatregel om te amputeren wordt genomen, willen de doktoren het been proberen te redden met antibiotica."

Als de kuur niet aanslaat, verliest de hoogbejaarde haar rechteronderbeen. De amputatie vormt volgens Gabors woordvoerder ook een groot risico, maar kan het leven van de Hollywoodlegende met een paar jaar verlengen.

Gabor werd zondag opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles. Haar echtgenoot Prince Frederic von Anhalt wilde de 93-jarige eerder op laten nemen, maar zij wilde koste wat het kost oud en nieuw thuis vieren. "We hebben de feestdagen gevierd met champagne en kaviaar", laat Von Anhalt weten aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Zsa Zsa Gabor sukkelt al langer met haar gezondheid. De actrice, die in de jaren vijftig en zestig speelde in films als Moulin Rouge en Queen of Outer Space, brak in juli haar heup. Sindsdien heeft ze verschillende keren in het ziekenhuis gelegen met gezwollen benen, infecties en bloedproppen in haar lijf.

Gabor was in 2002 betrokken bij een ernstig auto-ongeluk, waardoor de Hollywoodlegende gedeeltelijk verlamd raakte. Sindsdien zit Gabor in een rolstoel, maar ze weigert zich te laten fotograferen in het hulpmiddel. "Ze wil dat mensen haar herinneren zoals ze jaren geleden was", licht haar echtgenoot toe.

Zsa Zsa werd in 2005 getroffen door een beroerte. In augustus, toen Gabor als gevolg van complicaties na haar heupoperatie in het ziekenhuis lag, ontving de actrice de laatste sacramenten. Een paar dagen later ging ze naar huis waar ze weer opkrabbelde.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren