logo songteksten.net

VanVelzen geeft boodschap mee in album

AMSTERDAM - Roel van Velzen brengt uitgerekend op vrijdag de dertiende zijn nieuwe album Call it Luck uit. ''We hebben niet op die datum gewacht, het album was gewoon nu af. Maar ik vind het wel een extra dikke knipoog'', vertelt de zanger in het AD.

''Ik heb niet heel bewust een boodschap die ik met deze plaat mee wil geven. Behalve dat ik hoop dat mensen zich wat minder snel een oordeel vormen over een ander. Dat wil ik mijn kinderen, Laut Pepijn (3) en Boaz (2) ook meegeven. Als ouder heb je een bepaald ideaalbeeld. Maar of ze later gaan studeren en hoge cijfers halen of niet...Het allerbelangrijkste vind ik dat ze openstaan voor mensen, respect hebben voor anderen en willen weten wat hen drijft. Misschien is dat wel de boodschap van het album."

De nieuwe plaat komt drie jaar nadat VanVelzen zijn laatste album uitbracht. Call it Luck bevat Afrikaanse invloeden, omdat de zanger ervoor een reis naar Congo maakte. Op Call It Luck zijn samenwerkingen te horen met Alain Clark, de Congolese muzikant Innoss'B, Twan van Steenhoven en het Keniaanse koor de Hibby GB's.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren