logo songteksten.net

Van Kooten en Mann in musical Sweeney Todd

AMSTERDAM - René van Kooten, Vera Mann en Henk Poort gaan de hoofdrollen spelen in een nieuwe Nederlandse versie van de musical Sweeney Todd. Dat heeft producent OpusOne dinsdag bekendgemaakt.

De voorstelling wordt tussen 20 mei en 20 juni opgevoerd in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Sweeney Todd van componist Stephen Sondheim vertelt over een onterecht veroordeelde barbier die in het negentiende-eeuwse Londen een ingenieus wraakplan in werking stelt. Hierbij krijgt hij hulp van mevrouw Lovett, de eigenaresse van een slecht lopende bakkerswinkel.

Sweeney Todd is de opvolger van Kiss of the Spider Woman, de musical die afgelopen zomer met succes een maand in Theater Het Zonnehuis te zien was. Het theater wordt voor de nieuwe voorstelling volledig verbouwd: de acteurs spelen op loopplanken rondom het publiek.

De vertaling is van Koen van Dijk. Sweeney Todd werd twintig jaar geleden ook al eens in Nederland gespeeld, toen met Simone Kleinsma en Ernst Daniël Smid in de hoofdrollen. Het verhaal werd een paar jaar geleden ook verfilmd door Tim Burton, met Johnny Depp en Helena Bonham Carter.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren