logo songteksten.net

Pink Floyd en EMI sluiten vrede

(Novum/AP) - Pink Floyd en EMI Group hebben hun ruzie bijgelegd. De Britse rockband en de platenmaatschappij hadden het lange tijd met elkaar aan de stok over het digitaal aanbieden van hun nummers. De partijen hebben nu vrede gesloten, wat is bezegeld met een nieuw contract.

Pink Floyd heeft een contract afgesloten dat hen de komende vijf jaar verbindt aan EMI. "Met deze nieuwe overeenkomst is een einde gekomen aan alle juridische problemen tussen de band en het bedrijf", laat de platenmaatschappij weten.

De band en het label waren het oneens over de inhoud van een eerder door hen gesloten contract. Pink Floyd was van mening dat EMI niet bevoegd was om nummers van hun albums digitaal aan te bieden, terwijl dat wel gebeurde. De rechter oordeelde in maart in het voordeel van Pink Floyd.

De rockband tekende in 1967 zijn eerste platencontract bij EMI. Sindsdien groeiden de rockers uit tot een van EMI's lucratiefste artiesten. Ook The Beatles, Coldplay en Lily Allen staan onder contract bij het label.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren