logo songteksten.net

Aartsbisschop van Canterbury trouwt prins William

(Novum/AP) - Het Britse koninklijk huis heeft een aantal details over het huwelijk van prins William en zijn verloofde Kate Middleton bekendgemaakt. Het nieuwe koninklijk paar wordt in de echt verbonden door de aartsbisschop van Canterbury, Rowan Williams.

Het huwelijk begint als Middleton om 11.00 uur met de auto bij Westminster Abbey arriveert. Na de verbintenis wordt het bruidspaar in een rijtuig van Westminster Abbey naar Buckingham Palace vervoerd. De optocht voert langs verschillende belangrijke historische locaties in de Londense binnenstad.

De verwachting is dat het het koninlijk paar zich daarna kort aan het publiek toont vanaf het balkon van het paleis. Koningin Elizabeth II houdt vervolgens een receptie in Buckingham Palace, waarna prins Charles een etentje en een feest geeft voor goede vrienden en familie.

Het huwelijk houdt de Britse gemoederen flink bezig. Naarmate het feest nadert worden meer details naar buiten gebracht. Zo wordt er veel gespeculeerd over de keuze van de ontwerper van de jurk van Middleton. Ook over de gastenlijst en het aanwezige vermaak wordt gegist in de Britse media. Prins William en Kate Middleton trouwen op 29 april.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren